C# Questions and Answers – Data Types – Part 1

This blog post on the C# Questions and Answers – Data Types Part 1 focuses on C# multiple choice interview questions on data types.

C# Questions and Answers – Data Types – Part 1

1. Which of the below data types are value types ?
a. Array
b. String
c. Long
d. Integer

Answer : (c) and (d) Long and Integer are value types in C# whereas Array and String are reference types.

2. What is the default type of number without decimal points ?
a. Long Int
b. Unsigned Long
c. Int
d. Unsigned Int

Answer : (c) Int.

3. What is the range of values that is supported by float data type ?

Answer : 1.5 * 10 ^-45 to 3.4 * 10 ^38

4. What is the default value of the boolean datatype in C# ?

Answer : False

5. Which datatype from the below is a 8 byte integer ?
a. long
b. short
c. byte
d. integer

Answer : long

6. which datatype from the below is a 16 byte integer ?
a. long
b. int
c. decimal
d. short

Answer : decimal

7. How to convert an integer to hexadecimal number in C# ?

Answer : use the X format string as shown below.
Console.WriteLine(“{0:X}”, 100);

8. How do you find the difference between two dates in C# ?

Answer : You can find the Difference in terms if the TimeSpan as shown below.

DateTime d1 = new DateTime(2014,10,1);
DateTime d2 = new DateTime(2014,11,1);
TimeSpan differencedays = d2 – d1;
var diffDay = differencedays.Days.

9. What is the default datatype of a number with decimal points ?

Answer : double

10. Can Mod operator (%) be used with the float data types ?

Answer : No

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.

Leave a Reply


x

Interesting BlogPosts to read

Free Voice and Data benefits under JIO WELCOME OFFER to continue till 31st December 2016
Reliance Jio Infocomm Limited (“RJIL”) has received communication from Telecom Regulatory Authority ...
Web Summit 2016 - Student Scholarship Program
WebSummit is one of the popular conferences and this year , it is scheduled to be held from LISBON, ...
Infragistics Webinar - How to Choose the Right Chart for Your Data ?
Infragistics is hosting a webinar on the topic "How to Choose the Right Chart for Your Data ?" on Ma...